Παίρνουν αυξήσεις οι δήμαρχοι

Την ώρα που οι δήμοι φωνάζουν για τη μείωση της χορηγίας που λαμβάνουν από την κυβέρνηση και ορισμένοι κινδυνεύουν με κατάρρευση, δήμαρχοι εν μέσω οικονομικής κρίσης φρόντισαν να αυξήσουν συντάξεις και εφάπαξ.

Παίρνουν αυξήσεις οι δήμαρχοι
Την ώρα που οι δήμοι φωνάζουν για τη μείωση της χορηγίας που λαμβάνουν από την κυβέρνηση και μάλιστα πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν με κατάρρευση, δήμαρχοι εν μέσω οικονομικής κρίσης φρόντισαν να αυξήσουν τις συντάξεις και τα εφάπαξ τους.

Οπως μεταδίδει το Stockwatch, μέσω των κανονισμών του 2011 που εγκρίνουν από μόνοι τους οι Δήμοι και δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της βουλής, καθορίστηκε ελάχιστη μηναία σύνταξη για τους δημάρχους €1200 για μια θητεία και €1500 για πέραν της μιας θητείας.

Μάλιστα οι περί χορήγησης σύνταξης στους δημάρχους δημοτικών κανονισμοί έχουν αναδρομική ισχύ και καλύπτονται και όσοι διετέλεσαν και στο παρελθόν δήμαρχοι.

Η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη σε επιστολή στη βουλή, σημειώνει ότι με την εφαρμογή των συγκεκριμένων κανονισμών θα απαιτηθούν σημαντικότατα ποσά για να καλυφθούν οι αυξήσεις που προέκυψαν ή που θα προκύψουν.

Σημειώνει παράλληλα ότι σε μερικές περιπτώσεις το ποσό της σύνταξης υπερβαίνει ακόμη και το ποσό της ίδιας της αντιμισθίας που λάμβανε δήμαρχος όταν κατείχε το αξίωμα.

Η Γενική Ελέγκτρια κρούει των κώδωνα του κινδύνου λόγω της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία βρίσκονται οι δήμοι γι’ αυτό τονίζει την ανάγκη λήψης διορθωτικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v