Αντιδράσεις στο ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου

Σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε ο χθεσινός ναζιστικός χαιρετισμός, μπροστά στις κάμερες, του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδικάζουν τη δράση της οργάνωσης.

Αντιδράσεις στο ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου
Σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε ο χθεσινός ναζιστικός χαιρετισμός, μπροστά στις κάμερες, του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδικάζουν τη δράση της οργάνωσης, καταγγέλλοντας τη βία και την υποκρισία, ως προς την εντιμότητα και το έγκλημα.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σχολιάζοντας τον φασιστικό χαιρετισμό του γραμματέας της ΧΑ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης ανέφερε: «Για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε έντεκα συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις». Και συμπλήρωσε: «Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση».

Έντονη υπήρξε και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Σε δήλωσή της η Φ. Γεννηματά αναφέρει: «Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά ναζιστικά. Εκμεταλλεύεται την κρίση και υπόσχεται μια νέα Ελλάδα με υλικά που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή.

Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Πέρασε πολλά για να επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να εμφανίζονται ως λύση».

Κάθε μέρα που περνά, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο, αναφέρει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του, γέννημα-θρέμμα της λιτότητας χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Αλέξης Τσίπρας και σε πρωτοσέλιδο άρθρο του που δημοσιεύεται στην ημερήσια γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland» σημείωσε:

«Η λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Η ίδια είναι η κρίση. Θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά και της Ευρωζώνης συνολικά. Το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα. Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας».

«Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών, προστάτες του κεφαλαίου. Αυτούς εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή» αναφέρει από το ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας

Μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό ακολουθεί η ναζιστική βία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι στην χώρα της δημοκρατίας δεν μπορεί η οργή να μετατρέπεται σε φασισμό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

"Ματαίως προειδοποιήσαμε προεκλογικώς ότι η ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΗ θα μας οδηγήσει σε διεθνή διασυρμό με τα ρεζιλίκια της" σημειώνει από την πλευρά του ο Κώστας Αιβαϊώτης, τομεάρχης ΜΜΕ του ΛΑΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v