Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στα έξοδα παράστασης με απόφαση ΥΠΟΙΚ

Τέλος στην καταβολή εξόδων παράστασης του Προέδρου της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Βουλής, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, βάζει απόφαση του ΥΠΟΙΚ.

Τέλος στα έξοδα παράστασης με απόφαση ΥΠΟΙΚ
Τέλος στην καταβολή εξόδων παράστασης του Προέδρου της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Βουλής, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, καθώς και του Αρχηγού της μείζονος Αντιπολίτευσης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, βάζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του νόμου 4081/2012.

Με άλλες διατάξεις του ίδιου νόμου μειώνεται στο μισό η χορηγία που καταβάλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς ορίζεται πλέον – από 1-9-2012- στο διπλάσιο των απολαβών των βουλευτών που προβλέπονται στο άρθρο 63 παρ. 1 του Συντάγματος, αντί του τετραπλασίου που ίσχυε με τις τροποποιούμενες διατάξεις.

Επισημαίνεται ότι στους διατελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας από την ισχύ του Συντάγματος του 1975, καταβάλλεται το ήμισυ της χορηγίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο, από 1.9.2012 και εφεξής ανέρχεται σε ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες απολαβές των βουλευτών.

Τέλος καταργούνται από 1.9.2012 διατάξεις που προέβλεπαν τη μηνιαία καταβολή εξόδων παράστασης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνεπώς, από 1.9.2012 και εφεξής δεν καταβάλλονται πλέον τα έξοδα παράστασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v