Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΑΔ: Έχασαν τα ενοίκια και τον... μπούσουλα

Τα... εξαφανισμένα συμβόλαια μίσθωσης των ακινήτων ψάχνουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Η εταιρεία, που ελέγχει περί τα 80.000 κρατικά ακίνητα, δεν έχει εισπράξει ενοίκια από το 2010! Τα ευτράπελα.

ΕΤΑΔ: Έχασαν τα ενοίκια και τον... μπούσουλα
Τα εξαφανισμένα συμβόλαια μίσθωσης ακινήτων ψάχνουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενώ τα φαινόμενα κακοδιοίκησης έχουν αρχίσει να προβληματίζουν την κυβέρνηση.

Η ΕΤΑΔ, που προέκυψε από τη συγχώνευση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) και της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ), ελέγχει περί τα 80.000 κρατικά ακίνητα και έχει περάσει στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πρόσφατος έλεγχος έδειξε πως περίπου το 50% των συμβολαίων για ακίνητα σε μία τουριστική περιφέρεια της χώρας δεν υπάρχει πουθενά! Παρά την πολύμηνη αναζήτηση, τα συμβόλαια που αφορούν παραλιακές ταβέρνες, καταστήματα, καθώς και οικόπεδα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς δεν εντοπίστηκαν.

Εξαιτίας της πλήρους αποδιοργάνωσης της ΕΤΑΔ φέρεται να μην έχει να εισπράξει ενοίκια από το 2010 ακόμα και από ακίνητα στα οποία έχουν βρεθεί τα μισθωτήρια.

Η εταιρεία υποτίθεται πως διαθέτει πληροφορικό σύστημα για την παρακολούθηση των μισθώσεων και των εσόδων, το οποίο, όμως, δεν ενημερώνεται τακτικά.

Άνθρωποι που παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στην ΕΤΑΔ υποστηρίζουν πως στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για την καθημερινή λειτουργία της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη κόντρα κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΤΑΔ Κων/νο Μανιατόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Δούνη.

Στον κ. Μανιατόπουλο αποδίδουν κάποιοι και τη διαρροή σύμφωνα με την οποία ο κ. Δούνης φέρεται να διόρισε ως σύμβουλο της ΕΤΑΔ τον πρώην συνεταίρο του σε ΕΠΕ πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής Θεοδ. Κυρλή.

Ο κ. Κυρλής τοποθετήθηκε στα τέλη Αυγούστου με κάθε επισημότητα και στο διοικητικό συμβούλιο του Καζίνο Πάρνηθας. Στη «The Herbal Food Company ΕΠΕ» o κ. Δούνης φέρεται να κατείχε το 60% και ο κ. Κυρλής το 30% των εταιρικών μεριδίων.

Η ΕΤΑΔ δε δημοσιεύει καμία απόφαση στη Διαύγεια κατόπιν γνωμοδότησης δικού της νομικού συμβούλου. Μέχρι σήμερα δεν έχει φτιαχτεί το οργανόγραμμα, το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμο από την περασμένη άνοιξη, με βάση την απόφαση για τη συγχώνευση ΕΤΑ και ΚΕΔ. Η εταιρεία δε διαθέτει επίσημο κατάλογο προμηθευτών, μολονότι στην κυβέρνηση διακηρύσσουν πως από τον Ιανουάριο αρχίζουν πιλοτικά οι ηλεκτρονικές προμήθειες.

Πρόσφατα, μετά από ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού σε παράρτημα του Δυρού στην Πελοπόννησο απομακρύνθηκε ο τοπικός διευθυντής, που ήρθε στα χέρια με υπάλληλό του. Ποιος τον αντικατέστησε; Κανείς. Ανατέθηκε στον διευθυντή Θεσσαλονίκης να ασκεί παράλληλα τα ίδια καθήκοντα για το παράρτημα Δυρού από τον οποίο τον χωρίζουν περί τα 1.000 χιλιόμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v