Κρίσιμη η αυριανή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Αύριο, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση του αναφορικά με τις εξελίξεις.

Κρίσιμη η αυριανή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Αύριο, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση του αναφορικά με τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, ο Ε. Βενιζέλος βρίσκεται ούτως ή άλλωστε σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, αλλά φυσικά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις. Το κόμμα πάντως θα λειτουργήσει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική".

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τελευταίας στιγμής, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup της 12ης/11, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων.

Το εσωκομματικό μέτωπο

Σε έξαρση όμως είναι και το εσωκομματικό μέτωπο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να παραστούν σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του Α. Λοβέρδου.

Το ΠΑΣΟΚ αποσαφήνισε ότι το άρθρο του κ. Γιάννη Δατσέρη στο Έθνος με το οποίο ο κ. Δατσέρης βάλλει κατά του Α. Λοβέρδου αποτυπώνει προσωπικές του απόψεις. Ασχολίαστο άφησε σκοπίμως ο Ε. Βενιζέλος και το άρθρο του κ. Χρυσοχοΐδη στα Νέα για κοινό μέτωπο όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι προεκλογικά το κόμμα είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου, η κάθε μία από τις οποίες διατηρεί φυσικά την ιδεολογική και πολιτική της φυσιογνωμία.

Αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά τις εκλογές και αυτήν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με προοπτική τετραετίας, καθώς μόνο η πλήρης απόδοση αυτής της στρατηγικής μπορεί να οδηγήσει και τη χώρα έξω από την κρίση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη στην ανάκαμψη.

Αύριο πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις επαφές στις ΗΠΑ και για το τι συζητήθηκε για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από τη βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται ουσιαστικά:

- Το αν το πακέτο, όπως θα διαμορφωθεί, θα θεωρηθεί αξιόπιστο πολιτικά και οικονομικά από την ελληνική κοινωνία και από τις αγορές.

- Το αν βεβαίως θα είναι πράγματι το τελευταίο, σημείο στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v