Προσφυγή στο ΣτΕ για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος αλλά και υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος αλλά και υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία εγκρίνεται ο κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή, με τον Ν. 3832/2010 καταργήθηκε η γ.γ. Εθνικής Υπηρεσίας της Ελλάδος και οι αρμοδιότητες όπως και το προσωπικό απορροφήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ η οποία είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η μετατροπή της ΕΛΣΤΑΤ σε ανεξάρτητη αρχή είναι αντισυνταγματική, ενώ έχουν προκληθεί και προβλήματα στην λειτουργία της καθώς το επταμελές όργανο διοίκηση της Αρχής δεν συμμετέχει στις αποφάσεις αφού έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v