Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 5ο Global Entrepreneur Week στις 14 έως 16/10

Από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου θα διαρκέσει στο Ίδρυμα Κακογιάννη η τριήμερη κορύφωση των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Το 5ο Global Entrepreneur Week στις 14 έως 16/10
Από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου θα διαρκέσει στο Ίδρυμα Κακογιάννη η τριήμερη κορύφωση των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, μιας ενέργειας παγκόσμιας κινητοποίησης με στόχο να αναδειχθεί και να εμπνευστεί το επιχειρηματικό πνεύμα.

Τρεις γενιές "επιχειρείν" θα φιλοξενηθούν τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων: η πολιτική ηγεσία αλλά και τα «μεγάλα» & φτασμένα παιδιά του επιχειρηματικού κόσμου θα συναντήσουν τους ανερχόμενους, αλλά και τους αρχάριους στον χώρο. Η εμπειρία εμπνέει και στηρίζει τους νέους στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα.

Σε αυτό το τριήμερο έχει προσκληθεί να μιλήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αντώνης Σαμαράς και προσωπικότητες του επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτικού κόσμου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Οικοδεσπότης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδας (ΟΕΣΥΝΕ).

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) ξεκίνησε το 2007 από τον Carl Schramm, πρώην πρόεδρο και CEO του Kauffman Foundation και τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown και ήδη έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 123 χώρες, ενώ μόνο το 2011 περισσότεροι από 7 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν σε σχεδόν 38,000 events.

Το Kauffman Foundation είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα στον κόσμο με επίκεντρο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που σύμφωνα με τον ιδρυτή του Erwin Kauffman, αποτελεί ζωτικό συστατικό για το μέλλον της οικονομικής μας ανάπτυξης.

Η ΠΕΕ με δράσεις σε Αθήνα και επαρχία δίνει στις START-UP επιχειρήσεις μια ευκαιρία να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα.Φέρνει σε επαφή τους επενδυτές με τους νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ιδέες τους.

Τέλος, δίνει στο ευρύ κοινό, όπως μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα, τη δυνατότητα να μοιραστεί διεθνείς ιδέες και εμπειρίες με διακεκριμένους κεντρικούς ομιλητές και να βιώσει την εμπειρία των παγκόσμιων επιχειρηματικών ξεκινημάτων (startups), εκ των έσω!

Οι θεματικές ενότητες που θα καλύψουν οι καλεσμένοι ομιλητές στο open event της 15/11 περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής:

• Εμπνέοντας και κινητοποιώντας την Νεολαία- Ο ρόλος της Παιδείας
• Η τεχνολογία καταλύει σύνορα και όρια
• Η καινοτομία στο χώρο της ενέργειας των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μια διεθνής μάχη επενδύσεων :Για πρώτη φορά μέσα από την ΠΕ δίνεται η ευκαιρία και σε ελληνικές συμμετοχές START-UPεπιχειρήσεων να αξιολογηθούν στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Get in the Ring. The investment battle” και να διεκδικήσουν μέχρι 1.000.000€ χρηματοδότηση!

Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση της Οικονομικής Σχολής του Ρότερνταμ (EFR) και από το Ολλανδικό Πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα (HOPE). Οι δύο τελικές startup επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό.

Μια εθνική μάχη επενδύσεων :Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ζωντανό pitch στην Αθήνα κατά την κεντρική εκδήλωση της ΠΕΕ. Οι 10 κορυφαίες προτάσεις που ξεχώρισαν από τη λίστα συμμετεχόντων του διεθνούς διαγωνισμού θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο. Οι νικητές του τοπικού διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση του καλύτερου Business Concept.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v