Ενδιαφέρον από Ρώσους για ελληνικά ακίνητα

Η ανάγκη απλοποίησης της φορολογίας στις αγοροπωλησίες ακινήτων, τονίστηκε το 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ, που διοργάνωσε το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ενδιαφέρον από Ρώσους για ελληνικά ακίνητα
Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ, που διοργάνωσε το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με σκοπό μια ολοκληρωμένη στρατηγική συνάντηση εκπροσώπων δυνητικών Ρώσων επενδυτών και Ελλήνων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και managers ειδικευμένων κτηματομεσιτικών γραφείων της Ρωσίας-Θεσμικών παραγόντων της Ρωσίας και της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Δήμας, τόνισε στο χαιρετισμό του το διττό σκοπό της εκδήλωσης: από την μια να πληροφορήσει την αγορά της Ρωσίας για τις δυνατότητες και την εξέλιξη της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα και από την άλλη να ενημερώσει την ελληνική κτηματαγορά για το είδος και τα χαρακτηριστικά του ρωσικού ενδιαφέροντος.

Επεσήμανε, ότι το Φόρουμ είναι μια συνέχεια έντονης δραστηριότητας του Επιμελητήριου στη κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών σε όλους του κλάδους και παρουσίασε τους προσεχείς στόχους: Εξαγωγικό Συνέδριο, Επενδυτικό Roadshow στη Μόσχα σε συνεργασία με το ΧΑΑ, την εκδήλωση Go International, επίσης, στη Μόσχα που γίνεται με πρωτοβουλία της Eurobank, τη συνεργασία με τις περιφέρειες της Ρωσίας και την εγγραφή ρωσικών εταιρειών στο Επιμελητήριο.

Από το 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

Ανεδείχθη το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως ένας εξαιρετικός προορισμός για αγορά ακινήτων σε σχέση με άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής.
 
Υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για την ελληνική αγορά ακινήτων
Το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, επικεντρώνεται σε διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, πολυτελής βίλλες και άλλα συγκροτήματα.
 
Τα εν λόγω συνέδρια δίνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ μεσιτικών γραφείων στην Ελλάδα και στη Ρωσία και διευκολύνει τη μεταξύ τους συνεργασία.
 
Θα πρέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα να απλοποιήσει την φορολογία της αγοροπωλησίας των ακινήτων, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει την αγορά ακινήτων από τη Ρωσία.

To Forum χαιρέτησαν οι: Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Eugene Yurkov, Σύμβουλος - Πρέσβης της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Anna Lupashko, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων, Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι: Anna Lupashko, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων, Πρόεδρος της εταιρίας «RESKOR», Ελισάβετ Ελευθεριάδου, Εταίρος Δικηγορικής εταιρείας «KGDI», Μike Βασιλείου, Πρόεδρος FIABCI Greece, Δημήτρης Καψιμάλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστικών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων, Γεώργιος Τσακίρης, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος Πειραιώς Real Estate S.A., Δημήτρης Μπακόλας, Πρόεδρος “European Profiles S.A.”, Γεώργιος Τσάμης, Πρόεδρος “Epavlis Real Estate”, Κυριακή Κανακίδου, Συμβολαιογράφος, Λευτέρης Τασούλας, Διευθυντής Eurobank Property Services, Valery Nikolaev, Σύμβουλος / Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μάρκος, Σύμβουλος της Β2 Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ της Ελλάδος, Zωή Κυπριάνοβα, Αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Valery Vinogradov, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων της Αγ. Πετρούπολης, Πρόεδρος Μεσιτικού Γραφείου «AVENTIN REAL ESTATE», Ρούλα Λεβέντη, Αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της ΛΕΒΕΝΤΗ Α.Ε.

Τις εργασίες συντόνισαν η Μάγδα Κυριακού, Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Εξαγωγών & Μεταφορών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Η Ρωσική αποστολή επισκέφθηκε επίσης τα Χανιά της Κρήτης, από 25 μέχρι 27 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανιών όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για παρεμφερή θέματα στο τομέα της τοπικής κτηματαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v