Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεαλιστικός ο οδικός χάρτης των εξαγωγών

Ρεαλιστική χαρακτηρίζουν τη δέσμη των 25 δράσεων για τις εξαγωγές που παρουσίασε το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι Εξαγωγείς, επισημαίνοντας ότι θα βοηθήσει να αλλάξει το περιβάλλον και αποτελεί ουσιαστική στήριξη.

Ρεαλιστικός ο οδικός χάρτης των εξαγωγών
Μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν πλήρως το περιβάλλον ανάληψης εξαγωγικής δραστηριότητας και ουσιαστική στήριξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων της Ελλάδας, χαρακτήρισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, τη δέσμη 25 συγκεκριμένων δράσεων, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, «με τον οδικό χάρτη των εξαγωγών που παρουσίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης, η Επίσημη Πολιτεία απαντά με πειστικό και ρεαλιστικό τρόπο σε όλες τις κυριότερες προκλήσεις των Ελλήνων Εξαγωγέων, ενσωματώνει τα χρόνια, βασικά αιτήματα του κλάδου και θέτει σαφείς στοχεύσεις της Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας».

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «η ίδρυση Υπηρεσίας Μίας Στάσης (Single Window for Exports) αποτελεί μεταρρύθμιση-τομή για την άμεση άρση γραφειοκρατικών αντικινήτρων και εμποδίων στις εξαγωγές, ενώ η αναδιάρθρωση σημαντικών πυλώνων στήριξης των εξαγωγών, όπως ο ΟΠΕ και η δημιουργία Συντονιστικού Συμβουλίου Εξωστρέφειας, απαντά αποφασιστικά στον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων και στις επικαλύψεις χάραξης εξαγωγικής πολιτικής στη χώρα.

Παράλληλα, η προτεραιότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων για την καταβολή των επιστροφών ΦΠΑ, θα προσφέρει ανάσα ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία της χώρας, προσθέτοντας αισιοδοξία και κυρίως νέα δυναμική στους Έλληνες Εξαγωγείς και στην προσπάθειά τους να διευρύνουν τα ελληνικά μερίδια στην παγκόσμια αγορά.

Η Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Ανάπτυξης επέδειξαν από την πρώτη στιγμή διάθεση στενής συνεργασίας με τους συλλογικούς φορείς της εξωστρέφειας, ταχύτατα αντανακλαστικά στη χάραξη μίας συνεκτικής εθνικής στρατηγικής και μεγάλη αποτελεσματικότητα στη στοχοθέτηση ενός νέου εξαγωγικού προτύπου για τη χώρα. Έτσι, μπαίνουν οι βάσεις για την ενίσχυση μίας ισχυρής αλυσίδας εξωστρέφειας, με τη δημιουργική Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας, χαιρετίζει τις αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και πιστός στον καταστατικό του ρόλο, συμμετέχει και θα συνεισφέρει ενεργά στην πραγματοποίηση της περαιτέρω αύξησης των εξαγωγών και συνολικά του ΑΕΠ της χώρας, στη διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας, με στόχο την ανάκαμψη και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης «οι 25 δράσεις θα οδηγήσουν σε πρόσθετη αύξηση των εξαγωγών κατά 10%, τη συμμετοχή των εξαγωγών στο 16% του ΑΕΠ και σε 80.000 νέες θέσεις εργασίας, ως το τέλος του 2015».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v