Νέες τιμές φαρμάκων από αύριο

Με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, σε διάστημα δυο ωρών σήμερα, φαίνεται να ‘κλείνει’ το θέμα του δελτίου τιμών φαρμάκων. Όλο το αρχείο.

Νέες τιμές φαρμάκων από αύριο
Με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, σε διάστημα δυο ωρών σήμερα, φαίνεται να ‘κλείνει’ το θέμα του δελτίου τιμών φαρμάκων, με το οποίο εφαρμόζεται η τελευταία αγορανομική διάταξη για την κοστολόγηση των φαρμάκων, μαζί με τις δύο τροποποιήσεις της.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, oι διορθώσεις τιμών που ‘πέρασαν’ τελικά, αφορούν περίπου 400 φάρμακα, για τα οποία έγιναν δεκτές οι ενστάσεις των εταιριών, λόγω λανθασμένης τιμολόγησης, αν και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν συνολικά, αφορούσαν 700 σκευάσματα.

Η σημερινή αλλαγή στις τιμές, είναι το αποτέλεσμα μαραθώνιας επεξεργασίας των στοιχείων χθες το βράδυ, ύστερα από συνάντηση που είχε προηγηθεί μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα και την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Σκουρολιάκου, αλλά και ολόκληρη την ομάδα τιμολόγησης του ΕΟΦ, για να αποφασιστεί ποιες ενστάσεις θα γίνουν δεκτές τελικά και ποιες όχι.

Έτσι, από αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα ισχύσουν οι νέες μειωμένες τιμές, που στόχο έχουν την εξοικονόμηση επιπλέον 300 εκ. ευρώ από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Όσον αφορά τα αποθέματα, παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι πλέον δεν τηρείται η πρόβλεψη τριμήνου, και γι΄ αυτό εξάλλου παρατηρούνται και τόσες πολλές ελλείψεις φαρμάκων.

* Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v