Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg:Η πολιτική αβεβαιότητα "φρενάρει" το ΧΑ

Tέλος στο ράλι του ελληνικού χρηματιστηρίου βλέπει το Bloomberg, καθώς το θρίλερ για την ψήφιση των μέτρων επαναφέρει στο προσκήνιο το φόβο για την έγκριση της επόμενης δόσης. Προβληματισμένοι οι αναλυτές.

Bloomberg:Η πολιτική αβεβαιότητα φρενάρει το ΧΑ
Tέλος στο ράλι του ελληνικού χρηματιστηρίου βλέπει το Bloomberg, καθώς το θρίλερ για την ψήφιση των μέτρων επαναφέρει στο προσκήνιο το φόβο για την έγκριση της επόμενης δόσης.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι ελληνικές μετοχές πραγματοποίησαν βουτιά 8,3% την περασμένη εβδομάδα, την μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ο FTSE/ASE είχε πραγματοποιήσει από τις 22 Οκτωβρίου ως τις 5 Ιουνίου άνοδο 88%, με την αποτίμηση του δείκτη να είναι 51 φορές πάνω από τα προβλεπόμενα κέρδη του 2012.

"Τα πολιτικά προβλήματα της Ελλάδας έχουν επιστρέψει και αυτό καθοδηγεί τις αγορές", ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Η οικονομία δείχνει περιορισμένα σημάδια ανάκαμψης και η ανοχή για μέτρα λιτότητας φαίνεται να στερεύει", πρόσθεσε.

Η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς είναι 87% χαμηλότερη από το υψηλό των $273 δισ. το Νοέμβριο του 2007.

Οι μετοχές ανήλθαν στις 22 Οκτωβρίου σε υψηλό 13 μηνών, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, το λεγόμενο “ΟΜΤ”.

Σύμφωνα με τον Kevin Gardiner της Barclays, ενώ η ανακοίνωση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έχει περιορίσει τους φόβους για διάλυση της ευρωζώνης, δεν έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις ελληνικές μετοχές.

"Ακόμα και μετά τη δράση της ΕΚΤ, η επένδυση στις ελληνικές μετοχές αποτελεί πολύ μεγάλο ρίσκο" υποστήριξε. Δεν είναι κάτι που συνιστούμε στους πελάτες μας” σημείωσε.

"Η ψήφος για το πακέτο των € 13,5 δισ. σε μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί κλειδί" δήλωσε αναλυτής της Crossbridge Capital στο Bloomberg.

"Το ερώτημα είναι: Θα καταφέρει η κυβέρνηση συνεργασίας να βρει την απαιτούμενη στήριξη; Αν δεν το κάνει, θα καταστεί αμφίβολη η επόμενη βοήθεια για την τρόικα", πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v