State Department: Πολύ σημαντική ημέρα για Ελλάδα

Η εκπρόσωπος του State Department έκανε λόγο για "πολύ σημαντική ημέρα" για την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη. Εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ και σημείωσε ότι πρόκειται για "σκληρές επιλογές" για τους πολίτες.

State Department: Πολύ σημαντική ημέρα για Ελλάδα
«Είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» δήλωσε η εκπρόσωπος του State Department, Victoria Nuland αναφερόμενη στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο και συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες έχουν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Εξαρχής καλέσαμε την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική προς τις επενδύσεις και για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ευρωζώνη. Βεβαίως αυτή είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρουν οι Έλληνες, αλλά στηρίζουμε πολύ τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων»

Ερωτηθείσα για τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και για το θέμα της κοινωνικής σταθερότητας η κα. Nuland απάντησε: «Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και πολλές άλλες, πρέπει να προχωρήσουν σε πολύ, πολύ σκληρές επιλογές. Επιλογές που είναι δύσκολες για τους πολίτες τους. Αυτές όμως, είναι επίσης επιλογές που οδηγούν σε πολιτικές αλλαγές. Απαιτούν ομοφωνία από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Είναι κάτι που παρακολουθούμε. Τονίζω και πάλι ότι αυτή είναι μία πολύ σημαντική περίοδος για την Ελλάδα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v