Μοσκοβισί: Έκκληση να ληφθεί απόφαση για Ελλάδα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα για μια καθοριστική πολιτική απόφαση για την Ελλάδα.

Μοσκοβισί: Έκκληση να ληφθεί απόφαση για Ελλάδα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα για μια καθοριστική πολιτική απόφαση για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι κάτι που "αξίζει ο ελληνικός λαός".

Μια πολιτική συμφωνία "είναι δυνατή και επιθυμητή ώστε να επιτραπεί η συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, η ακεραιότητα της ευρωζώνης κα η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη" ανέφερε σε δημοσιογράφους ο κ. Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί αναγνώρισε ότι οι υπουργοί πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να υπογράψουν τη Δευτέρα την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να απαντήσουν "υπεύθυνα" στις "θαρραλέες" αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για την λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις.

Οι υπουργοί ενδέχεται να πρέπει να συναντηθούν εκ νέου για να λάβουν μια τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, πρόσθεσε.

"Μετά την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα, που αντανακλά τεράστιες θυσίες, πρέπει να είμαστε θετικοί" ανέφερε.

"Σήμερα η στάση μου και η στάση της γαλλικής κυβέρνησης είναι θετική, εποικοδομητική. Ίσως να μην επιλύσουμε σήμερα όλα τα προβλήματα, είναι αρκετά πιθανό, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πολιτική συμφωνία" υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v