Cisco: Οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν της ανάκαμψης

Οι μετοχές της Cisco είχαν άνοδο 7% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον όμιλο ότι η ανάκαμψη της ζήτησης στις ΗΠΑ μπορεί να είναι προάγγελος ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης.

Cisco: Οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν της ανάκαμψης
Οι μετοχές της Cisco σημείωσαν άνοδο 7% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον όμιλο ότι η ανάκαμψη της ζήτησης στις ΗΠΑ μπορεί να είναι προάγγελος ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία προς την ανάκαμψη», σημείωσε ο επικεφαλής του ομίλου John Chambers. «Δεν πρόκειται να έρθει από την Ευρώπη και οι αναδυόμενες αγορές δεν είναι τόσο ισχυρές», τόνισε. «Αν η βελτίωση της ζήτησης στις ΗΠΑ το τελευταίο εξάμηνο συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2013, θα έχουν τεθεί οι βάσεις για μεγαλύτερη αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και τελικά σε υψηλότερη απασχόληση», προσέθεσε.

Η όμιλος συστημάτων πληρφορικής είδε τα έσοδα να αυξάνουν κατά 6% το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους, στα 11,9 δισ. ευρώ, πάνω από το 4% που περίμενε η Wall Street, παρά την μείωση κατά 10% των εργασιών στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v