ΕΣΥ: Με καθυστέρηση οι συγχωνεύσεις των κλινικών

Καθυστέρηση σημειώνεται στη διαδικασία συγχωνεύσεων κλινικών και τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των φαρμακοποιών για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

ΕΣΥ: Με καθυστέρηση οι συγχωνεύσεις των κλινικών
Καθυστέρηση σημειώνεται στη διαδικασία συγχωνεύσεων κλινικών και τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οπως μεταδίδει το iatronet, το υπουργείο Υγείας έχει δώσει χρόνο και λόγο σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία, προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άφησε την Τετάρτη ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχει πραγματοποιηθεί - έως το τέλος του έτους - το 50% των 661 συγχωνεύσεων που είχαν εξαγγελθεί. Θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να γίνει ομαλά και όχι βίαια η μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Απευθυνόμενος την Τετάρτη στους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ), ο κ. Λυκουρέντζος επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.

Τόνισε, δε, την ανάγκη να τηρούνται λεπτομερή στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και να ενημερώνεται με ακρίβεια η πολιτική ηγεσία.


Κόντρα Σαλμά - φαρμακοποιών για τις ελλείψεις

Παράλληλα, ο κ. Λυκουρέντζος προσχώρησε στην άποψη Σαλμά ότι ορισμένοι (φαρμακοποιοί) αποσύρουν φάρμακα από την αγορά προκειμένου να επωφεληθούν.

Όπως ανέφερε, πληροφορείται ότι ορισμένοι αποσύρουν φάρμακα για να πετύχουν τους στόχους τους. "Τους καλώ να μην το κάνουν", τόνισε.

Το θέμα είχε ανακινήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο κ. Σαλμάς είχε αναφέρει πως οι φαρμακοποιοί θέλουν να έχουν τα ράφια τους άδεια, ώστε να τα ξαναγεμίσουν όταν θα πέσουν οι τιμές.

"Δεν δικαιολογείται καμία έλλειψη κανενός φαρμάκου στα φαρμακεία. Αυτό που ίσχυε ήταν ότι οι φαρμακοποιοί, όπως συμβαίνει πάντα, όταν οι τιμές των φαρμάκων πέφτουν προσπαθούν να έχουν τα ράφια τους άδεια για να τα γεμίσουν με τις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v