Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Δελφών

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Δελφών ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος ( 20.7.2012) με την οποία εγκρίθηκε τεχνική μελέτη έρευνας κοιτασμάτων βωξίτη.

Προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Δελφών
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Δελφών ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος ( 20.7.2012) με την οποία εγκρίθηκε τεχνική μελέτη έρευνας κοιτασμάτων βωξίτη στις περιοχές Στρόμη, Πανουριά, Καλοσκοπή και Προσήλιου του Δήμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην προσφυγή του ο Δήμος, εντός της ευρύτερης περιοχής του όρους Γκιώνα θα πραγματοποιηθούν 600 γεωτρήσεις κατι που είναι παράνομο δεδομένου οτι η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 και έχει χαρακτηριστεί ειδική ζώνη διατήρησης καθώς και ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δελφών έχει προσβάλει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και την υπουργική απόφαση ( 20.9.2011) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη διενέργεια των ερευνητικών γεωτρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v