Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Οικοδεσπότης της διοργάνωσης είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.).

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας
Αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας με την παρουσία εκπροσώπων από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο αλλά και του εξωτερικού, καθώς και ανθρώπων από τον επιστημονικό και πολιτικό χώρο.

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο σε 120 και πλέον χώρες κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς- εταίρους και γίνεται η αφορμή για τη διοργάνωση σχεδόν 34.000 δραστηριοτήτων που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους.

Οικοδεσπότης του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου στην Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.) ενώ διοργανωτής είναι η εταιρία επικοινωνίας MSCOMM.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης. Στόχος της εβδομάδας επιχειρηματικότητας είναι να αποτελέσει νησίδα αισιοδοξίας και έμπνευσης για τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Στις 14 Νοεμβρίου σημαντικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άνοιξαν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας για τις θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η μετανάστευση μυαλών και να περιοριστεί η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία.

Σήμερα 15 Νοεμβρίου (13:00-21:00), στο Ίδρυμα Κακογιάννη, πρωτοπόροι επιχειρηματίες και οραματιστές, - άνθρωποι που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού - «Game Changers» από τις Η.Π.Α, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δίνουν το «παρών» για να μοιραστούν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πώς τις μετέτρεψαν σε επιτυχημένες ανερχόμενες εταιρίες, δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Το Συνέδριο κορυφώνεται στις 16 Νοεμβρίου (17:00-21:30) στο Ίδρυμα Κακογιάννη με το Διαγωνισμό «Get in the Ring: Μάχη Επενδύσεων στην Ελλάδα», στον οποίο 10 νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις (start-ups) διαγωνίζονται μπροστά σε κριτές και «ζωντανό» ακροατήριο διεκδικώντας 10.000 € και άλλα βραβεία.

*** Δείτε δεξιά στο συνοδευτικό υλικό το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v