Σαμαράς:Πρώτα σημάδια ανάκαμψης το 2013

Για τον επόμενο χρόνο προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της χώρας, μιλώντας στη συνάντηση που λαμβάνει χώρα στη Μάλτα.

Σαμαράς:Πρώτα σημάδια ανάκαμψης το 2013
Για τον επόμενο χρόνο προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της χώρας, μιλώντας στη συνάντηση που λαμβάνει χώρα στη Μάλτα με τη συμμετοχή των επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως τόνισε, η χώρα τηρεί και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να τερματιστεί η κρίση.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ΕΛΚ με θέμα «Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη - Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση», ο Α. Σαμαράς ανέφερε πως είδαμε στην Ελλάδα το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης και, μετά τις τελευταίες αποφάσεις που έχουμε λάβει, τον επόμενο χρόνο θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό, σημείωσε πως υπάρχει μία ευρεία συμφωνία στην Ελλάδα και έχουν ληφθεί ακόμα και πρόσφατα δύσκολες αποφάσεις.

«Δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα αν δεν έχεις την κοινωνία μαζί σου», είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξία του και τονίζοντας πως η ελληνική επιτυχία αντιμετώπισης της κρίσης θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή επιτυχία.

Όσον αφορά τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε πως το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιακή ένωση των ευρωπαϊκών κρατών, τονίζοντας πως μπορούμε να κάνουμε μαζί περισσότερα από ό,τι ο καθένας ξεχωριστά.

O κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη ενός Big Bang στην Ευρώπη. "Θα πρέπει να παρέχουμε ένα πλαίσιο εντός του οποίου τα έθνη-κράτη θα μπορούν να συγκλίνουν, οι εθνικές οικονομίες να ολοκληρώνονται, οι κοινωνίες να αναπτύσσονται πέραν των ορίων τους και οι εθνικές κουλτούρες πραγματικά να συγχωνεύονται.

Πρόκειται για ένα πολιτικό ‘Big Bang’ – μια μεγάλη δημιουργική έκρηξη – που θα μπορέσει να απελευθερώσει το τεράστιο δυναμικό της Ευρώπης στον 21ο αιώνα. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία εθνών κρατών",
ανέφερε χαρακτηριστικά.


*** Δείτε δεξιά στο συνοδευτικό υλικό την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Μάλτα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v