Νέες προσφυγές από RGA για ρυθμίσεις στοιχήματος

Νέες προσφυγές σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια κατά των ρυθμίσεων της κυβέρνησης για τον ιντερνετικό τζόγο ετοιμάζει ο διεθνής φορέας Remote Gambling Association, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Νέες προσφυγές από RGA για ρυθμίσεις στοιχήματος
Νέες προσφυγές σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια κατά των ρυθμίσεων της κυβέρνησης για τον ιντερνετικό τζόγο ετοιμάζει ο διεθνής φορέας Remote Gambling Association, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, κατόπιν της πρόσφατης δημοσίευσης από την Ελληνική Κυβέρνηση μίας σειράς εφαρμοστικών μέτρων, που έχουν σχεδιαστεί με στόχο το κλείσιμο της ελληνικής αγοράς διαδικτυακού στοιχήματος στον ανταγωνισμό, και την προστασία της θέσης του ΟΠΑΠ, του σημερινού μονοπωλίου, η RGA ανακοίνωσε ότι -αν χρειαστεί- θα αναζητήσει νομικούς τρόπους, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να αμφισβητήσει την επιβολή τους.

Την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Κυβέρνηση δημοσίευσε μία σειρά ρυθμίσεων κατά του διαδικτυακού στοιχήματος που περιλαμβάνουν πρόστιμα και άλλες ποινές για τους παρόχους, τους Internet Service Providers (ISPs), τα ΜΜΕ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Payment/Credit Institutions), καθώς και τους ίδιους τους παίκτες.

Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου 2012. Επίσης, η RGA έχει ενημερωθεί ότι ορισμένοι πάροχοι έχουν ήδη λάβει σχετικές επιστολές από την Ελληνική Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Αυτές οι ρυθμίσεις προωθήθηκαν σύμφωνα με το νόμο 4002/2011, που υποτίθεται ότι είχε στόχο να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς αδειοδότησης για τους παρόχους διαδικτυακού στοιχήματος. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα.

Η RGA έχει επισήμως καταθέσει προσφυγές στην Ε.Ε. για τον Ελληνικό Νόμο, και συμβουλεύεται δικηγόρους τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες με σκοπό να προβεί σε περαιτέρω καταγγελίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες εφαρμοστικές ρυθμίσεις που είναι ξεκάθαρα προστατευτικές στον πυρήνα τους, αντίθετες με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανεφάρμοστες.

Ο Clive Hawkswood, Chief Executive της RGA, είπε: «αυτά τα μέτρα σαφώς εισήχθησαν βιαστικά, και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι σκανδαλωδώς προστατευστικά στον πυρήνα τους. Αν οι κανόνες της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς έχουν κάποια σημασία, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναλάβει άμεση δράση ώστε να κάνει την Ελλάδα να αναθεωρήσει τη στάση της.

Ωστόσο, για προφανείς λόγους, εξετάζουμε και την πιθανότητα να αποφανθούμε στα ελληνικά δικαστήρια. Είτε το θέμα προχωρήσει στις Βρυξέλλες είτε στην Αθήνα, δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει τη σύμπτωση ότι αυτά τα μέτρα πέρασαν βιαστικά, με μία γελοιωδώς σύντομη προθεσμία, σε μία περίοδο όπου η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει ενεργά να πωλήσει το μερίδιό της στον ΟΠΑΠ, που προς το παρόν έχει το μονοπώλιο ακριβώς σε αυτές τις αγορές όπου τα μέλη μας αναπόφευκτα θα αποτελούσαν τον άμεσο ανταγωνισμό του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v