Buba: Δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ βοήθεια σε Ελλάδα

Η ΕΚΤ δεν πρέπει να αναμειχθεί στην παροχή επιπρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρει η Bundesbank. Προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας λόγω ευρωπαϊκής κρίσης.

Buba: Δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ βοήθεια σε Ελλάδα
Οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να έρθει από τις κυβερνήσεις, χωρίς την ανάμειξη της ΕΚΤ, σημειώνει η Bundesbank στην μηνιαία της έκθεση.

"Είναι ξεκάθαρα ευθύνη των διαμορφωτών της δημοσιονομικής πολιτικής να αποφασίσουν τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς και να προσφέρουν τη χρηματοδότηση και να αναλάβουν τους κινδύνους" αναφέρει η Bundesbank. "Αυτή δεν είναι ευθύνη της νομισματικής πολιτικής", προσθέτει.

Παράλληλα, η γερμανική κεντρική τράπεζα βλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναφέρει ότι η αβεβαιότητα ως προς την κρίση χρέους της ευρωζώνης, όπως και η επιβράδυνση άλλων οικονομιών, πιθανότατα θα επιβαρύνουν περισσότερο τη Γερμανία κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Επίσης αναφέρει ότι καταγράφεται επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης σε όλο και περισσότερους τομείς της γερμανικής οικονομίας.

"Η οικονομία προς το παρόν παρουσιάζει μικτή εικόνα η οπο ία αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω προς τα τέλη του έτους" αναφέρει η Bundesbank και συμπληρώνει: "Πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν τόσο έντονα τη διάθεση για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων απασχόλησης που επηρεάζεται όλη η οικονομία"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v