Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία:Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει για τη δόση

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με Γερμανό βουλευτή.

Γερμανία:Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει για τη δόση
Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των συντηρητικών, Grosse-Broemer, ο οποίος δήλωσε πως το συντηρητικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ είναι βέβαιο ότι το θέμα θα λάβει την έγκριση της Bundestag.

«Θέλουμε να το κάνουμε στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Grosse-Broemer, μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι συντηρητικοί και οι ελευθεροδημοκράτες θα εξασφαλίσουν πλειοψηφία.

Ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των βασικών κομμάτων αύριο για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του eurogroup, κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση της Bundestag προτού μπορέσει να εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για το ξεπάγωμα των δόσεων προς την Ελλάδα.


Bild: Αποφυγή χρεοκοπίας θέλει η Γερμανία

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας (CDU/CSU-FDP) θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει ελληνική χρεοκοπία και είναι πρόθυμος να εγκρίνει επιπλέον 14 δισ. ευρώ για την χώρα, υποστηρίζει η Bild σε δημοσίευμα της.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ελληνική χρεοκοπία πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που δόθηκαν στην Αθήνα είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, σημειώνει.

Υπενθυμίζει ότι το στέλεχος της ΕΚΤ Joerg Asmussen δήλωσε την Κυριακή πως η Ελλάδα θα χρειαστεί πιθανότατα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης καθώς οι προσδοκίες για έξοδο στις αγορές το 2015/2016 δείχνουν μη ρεαλιστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v