Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται λύση στο πρόβλημα με Αχαϊκή Τράπεζα

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή του νομού Αχαΐας, μετά την αναστολή της άδειας λειτουργίας και την θέση σε εκκαθάριση της Αχαϊκής Τράπεζας.

Ζητείται λύση στο πρόβλημα με Αχαϊκή Τράπεζα
Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή του νομού Αχαΐας, μετά την αναστολή της άδειας λειτουργίας και την θέση σε εκκαθάριση της Αχαϊκής Τράπεζας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαιας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης, η Τράπεζα αδυνατεί να κάνει ρυθμίσεις των δανειακών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους δανειολήπτες των άλλων τραπεζών.

Ο κ. Μαρλαφέκας ζητά να γίνει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να παρέχεται το δικαίωμα και η εντολή στον εκκαθαριστή να τροποποιεί δανειακές συμβάσεις και να υλοποιεί διακανονισμούς των δανείων (όπως παρατάσεις, περιόδους χάριτος κ.α.), με την ευελιξία που έχουν σήμερα και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα εν λειτουργία όπως επίσης και να ανανεώνει δανειακές συμβάσεις με την μορφή του κεφαλαίου κινήσεως.

Ο κ. Μαρλαφέκας ζητά συνάντηση, με τον υπουργό για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v