Citigroup: Η επαναγορά χρέους είναι πιθανή

Επαναγορά του χρέους είναι πιθανό να είναι μέρος της ελληνικής συμφωνία, κρίνοντας από της δηλώσεις του κ. Σόιμπλε χθες, παρατηρεί η Citigroup.

Citigroup: Η επαναγορά χρέους είναι πιθανή
Επαναγορά του χρέους είναι πιθανό να είναι μέρος της ελληνικής συμφωνία, κρίνοντας από της δηλώσεις του κ. Σόιμπλε χθες, παρατηρεί η Citigroup. «Δήλωσε επίσης ότι είναι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη εβδομάδα για το πώς να κλείσει χάσμα χρηματοδότησης της Ελλάδα μέχρι το 2014», συνεχίζει η Citi.

Το σημείο το οποίο όμως εμφανίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Citi είναι η αναφορά του κ. Σόιμπλε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να συμβάλουν με διαφορετικούς τρόπους στην επίλυση της ελληνικού θέματος, ωστόσο κανένα από τα μέτρα – λύσεις που συζητούνται δεν θα έχει αντίκτυπο στον προϋπολογισμού του 2013 της Γερμανίας.

Σε αυτή τη λύση φαίνεται να συμφωνεί και το ΔΝΤ, αν και η Γερμανία δεν επιθυμεί τα επιτόκια των διμερών δανείων να μειωθούν σε τόσο χαμηλά επίπεδα (25 μονάδες βάσης spread πάνω από το Euribor ήταν μια πρόταση που ακούστηκε) καθώς αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την KfW, την οικονομική οντότητα μέσω της οποίας η Γερμανία δίνει τα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα.

Το στοιχείο που, σύμφωνα με τη Citigroup, παραμένει ασαφές είναι πόσα χρήματα οι λοιποί δανειστές είναι πρόθυμοι να δεσμεύσουν για την επαναγορά του ελληνικού χρέους μέσω του EFSF, αφού δεν δείχνουν όλοι να συμφώνησαν να αυξήσουν τα δάνεια του EFSF. Συνεπώς, η πιθανή ελάφρυνσης του χρέους από αυτό το μέτρο είναι άγνωστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v