BoFA: Η συμφωνία “αγοράζει χρόνο” για το OSI

Η συμφωνία που επιτευχθεί καλύπτει το βραχυπρόθεσμο κενό στη χρηματοδότησης, αλλά αφήνει το επίπεδο του χρέους πολύ υψηλό κατά τη γνώμη της Merrill Lynch – Bank of America.

BoFA: Η συμφωνία “αγοράζει χρόνο” για το OSI
Η συμφωνία που επιτεύχθη στο eurogroup καλύπτει το βραχυπρόθεσμο κενό στη χρηματοδότηση, αλλά αφήνει το επίπεδο του χρέους πολύ υψηλό κατά τη γνώμη της Merrill Lynch – Bank of America.

Οι τρόποι με τους οποίους το κενό χρηματοδότησης αντιμετωπίστηκε δείχνει ότι για ακόμα μια φορά το πρόβλημα μετατέθηκε χρονικά και πολύ σύντομα, σε ένα τρίμηνο περίπου, η Ελλάδα θα είναι και πάλι πρωτοσέλιδο.

Η συμφωνία που επετεύχθη είναι θετική μόνο γιατί η Ελλάδα αποφεύγει τα χειρότερα για την ώρα. Η συμφωνία που αποσκοπεί στη μείωση τους χρέους ως προς ΑΕΠ στο 124% το 2020 και κάτω από το 110% μέχρι το 2022 εξαρτάται από την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, επισημαίνει ο διεθνής οίκος.

Η συμφωνία “αγοράζει χρόνο” για την Ελλάδα και δεν αφαιρεί τον κίνδυνο στο επόμενο έτος, σύμφωνα με την BoFA, ενώ η επέκταση των λήξεων και η αναβολή πληρωμών των τόκων “αγοράζει χρόνο” για την περαιτέρω διαπραγμάτευση του OSI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v