Προβόπουλος: Μεγάλες προοπτικές για Ελλάδα-Κίνα

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και η Κινεζική Κεντρική Τηλεόραση αναμετέδωσαν την Τρίτη συνέντευξη του κ. Γιώργου Προβόπουλου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των τραπεζών και την ελληνική οικονομία.

Προβόπουλος: Μεγάλες προοπτικές για Ελλάδα-Κίνα
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και η Κινεζική Κεντρική Τηλεόραση αναμετέδωσαν την Τρίτη συνέντευξη του κ. Γιώργου Προβόπουλου. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των τραπεζών αλλά και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία.

Όπως σημείωσε «Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος, το οποίο έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση χρέους της χώρας, θα βγει πιο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης την άνοιξη του 2013. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα έχουμε καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες που θα είναι ευέλικτες και υγιείς. Το τραπεζικό σύστημα θα είναι πιο συμπαγές, πιο αποτελεσματικό, πιο ανταγωνιστικό και ικανό να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας θα ξεπεράσει τις τωρινές προκλήσεις και θα επανέλθει στην ανάκαμψη, ενώ τόνισε ότι παρά την παρατεταμένη κρίση "κανένας καταθέτης δεν έχασε ένα ευρώ".

Εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 και η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση χρέους. «Η ανάπτυξη θα επανέλθει και θα είναι διαρκώς μεγαλύτερη, δεδομένου ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα θα έχουν εξαλειφθεί και θα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών», τόνισε. 

Παράδεχθηκε ότι η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά, όπως είπε "κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε ένα κεφάλαιο που ήταν πολύ επώδυνο για μας. Βρισκόμαστε κοντά σε μια νέα αρχή, πιο αισιόδοξη και θετική αυτή τη φορά. Η μοναδική επιλογή για την Ελλάδα σήμερα είναι να δουλέψει σκληρά για να λύσει τα προβλήματά της και να βγει από την κρίση το συντομότερο δυνατό. Και αυτό θα γίνει. Είμαι αισιόδοξος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. «Έχει μεγάλη σημασία η βελτίωση των σχέσεων σε όλους τους τομείς και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί». Εκτίμησε ότι οι τομείς της ελληνικής οικονομίας που θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια είναι ο τουρισμός, το real estate, η γεωργία, το εμπόριο και ο χρηματοοικονομικός τομέας.

«Η συστημική παρουσία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης μπορεί να φανεί χρήσιμη στις κινεζικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία στην περιοχή. Η παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα καλό παράδειγμα», τόνισε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v