ΔΝΤ: Μετά την επαναγορά η δόση

Το ΔΝΤ δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα προτού η χώρα ολοκληρώσει την επαναγορά των ομολόγων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ταμείου, Gerry Rice. Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένει τα αποτελέσματα.

ΔΝΤ: Μετά την επαναγορά η δόση
Το ΔΝΤ δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα προτού η χώρα ολοκληρώσει την επαναγορά των ομολόγων, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ταμείου, Gerry Rice.

"H επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι μόλις σημειωθεί πρόοδος στην εξειδίκευση και στην υλοποίηση των συμφωνηθεισών δεσμεύσεων, συγκεκριμένα στην εφαρμογή της επαναγοράς χρέους, θα είναι σε θέση να συστήσει στο διοικητικό μας συμβούλιο την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος", σημείωσε ο κ. Rice. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Rice σημείωσε ότι το ΔΝΤ αναμένει τα αποτελέσματα της επαναγοράς ως τις 13 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τι συγκεκριμένα περιμένει από αυτό. 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι σημαντική, λέγοντας ότι περιλαμβάνει μέτρα για άμεση και αξιοσημείωτη μείωση του χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v