Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με σειρά προτεραιότητας θα δοθούν τα εφάπαξ

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Με σειρά προτεραιότητας θα δοθούν τα εφάπαξ
Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου μετά την εκταμίευση της δόσης είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση που προκρίνει το οικονομικό επιτελείο είναι να πληρωθούν τα εφάπαξ με βάση σειρά προτεραιότητας. Με βάση αυτό το σχέδιο (και αφού προηγουμένως εκταμιευτεί η δόση, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση), θα αρχίσει να καταβάλει το Δημόσιο περίπου 3.000 – 4.000 εφάπαξ το μήνα. Οι δικαιούχοι θα καθορίζονται με βάση το πότε υπέβαλαν αίτημα. Ετσι, η αρχή θα γίνει με ανθρώπους που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010.

Να σημειωθεί ότι υπήρχαν αρχικά σκέψεις να πληρωθεί ένα μέρος του ποσό σε όλους όσους περιμένουν τα πάρουν το εφάπαξ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη σύσκεψη: «Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμα.

Το υπουργείο Εργασίας με το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους έτσι ώστε όλο το θέμα των ληξιπροθέσμων να γίνει με το μεγαλύτερο ρυθμό απορροφητικότητας.

Υπάρχουν και άλλα Ταμεία που βρίσκονται σε επίπεδο ανάγκης απορρόφησης ληξιπροθέσμων όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΥΙΤΕΚΩ) και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και γι’ αυτά υπάρχει προγραμματισμός για τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v