Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒΤ: Ολοκληρώθηκε το 1ο Brokerage event

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Brokerage event που πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του Ακαδημαϊκού αλλά και επιχειρηματικού κόσμου.

ΣΕΒΤ: Ολοκληρώθηκε το 1ο Brokerage event
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Brokerage event που πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του Ακαδημαϊκού αλλά και επιχειρηματικού κόσμου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΒΤ. 

Η εκδήλωση με θέμα «Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη» κατάφερε να φέρει σε επαφή τη Βιομηχανία Τροφίμων με Ερευνητικούς Φορείς με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τη μεταξύ τους συνεργασία και αποτέλεσε μια ακόμα πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ γύρω από την προώθηση της καινοτομίας ως βασικού πυλώνα της ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είμαστε εδώ για μια καινούργια πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ, όπου, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οργανώνουμε ένα ‘brokerage event’, μια συνάντηση των ερευνητικών ομάδων από τα καλύτερα Ελληνικά Πανεπιστήμια με εκπροσώπους της Βιομηχανίας Τροφίμων, από την οποία περιμένουμε να δημιουργηθούν πολλές χρήσιμες επαφές».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «H έννοια του clustering, πρέπει να συνδέσει όλη την αλυσίδα της αγροδιατροφής. Αυτό είναι μια έκκληση και στον ΣΕΒΤ που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους αυτής της παραγωγικής αλυσίδας…

Στη βιομηχανία τροφίμων αυτή είναι η έννοια του cluster που σας περιέγραψα. Να δει τα προηγούμενα βήματα από αυτήν, δηλαδή τον πρωτογενή τομέα, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, τον πυλώνα που είναι η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία, αλλά και τα παρακάτω από αυτήν βήματα». Από την πλευρά της η κα Αλίκη Παππά, Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΓΓΕΤ, παρουσίασε το “HORIZON 2020”, το νέο Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από πλευράς της Ερευνητικής Κοινότητας παρουσίασαν το έργο τους οι ομάδες από τα εξής Ιδρύματα: Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Χαροκόπειο Παν/μιο, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, ΤΕΙ Αθήνας, Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Μπενάκειο Φυσιοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Τις παρουσιάσεις των παραπάνω Ερευνητικών Φορέων ακολούθησε το τελευταίο -και κύριο- μέρος της εκδήλωσης, οι «Δράσεις Δικτύωσης», στη διάρκεια των οποίων έλαβαν χώρα οι συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Βιομηχανίας και των ερευνητικών ομάδων σε μια πρώτη επαφή για κοινό πεδίο δράσης.

Το 1ο Brokerage event πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”, της οποίας ηγείται ο Σ.Ε.Β.Τ. και του Ευρωπαϊκού Έργου CAPINFOOD.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v