Το σχέδιο εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών

Με μεταφορά προσωπικού από διοικητικές θέσεις σε τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, σκοπεύει το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών να ενισχύσει τη λειτουργία των συγκοινωνιακών φορέων.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Το σχέδιο εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών
Με μεταφορά προσωπικού από διοικητικές θέσεις σε τομείς όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις, όπως π.χ. τα εκδοτήρια των σταθμών, σκοπεύει το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών να ενισχύσει τη λειτουργία των συγκοινωνιακών φορέων.

Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών, τόνισε ότι θα προχωρήσει διαδικασία πιστοποίησης των συγκοινωνιακών υπηρεσιών από ανεξάρτητους φορείς.

Η πιστοποίηση θα βασίζεται σε μια σειρά από κριτήρια όπως εξυπηρέτηση πελατών, ασφάλεια, παροχή πληροφοριών κ.α. Σε ότι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, καταρχήν η πιστοποίηση θα αφορά την υπηρεσία εκδοτηρίων εισιτηρίων που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η πιστοποίηση θα συνδεθεί με το ύψος της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων, ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πιθανότητα αυτή έχει αποτραπεί για το 2013, καθώς από τα μέτρα πάταξης της εισιτηριοδιαφυγής προέκυψε αύξηση των εσόδων των συγκοινωνιακών φορέων κατά 12% τον Οκτώβριο και περίπου 5% το Νοέμβριο, μήνας στον οποίο σημειώθηκαν ωστόσο πολλές απεργίες στα ΜΜΜ.

Το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα το έργο του νέου κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, που θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ, ενώ στις πρωτοβουλίες του εντάσσονται ακόμη, το ηλεκτρονικό εισιτήριο καθώς και κίνητρα μέσω των εκπτώσεων στα εισιτήρια των επιβατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v