Συντηρητική κατάσχεση περιουσίας Λ. Λαυρεντιάδη

Τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 29 ακόμη προσώπων, διέταξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Συντηρητική κατάσχεση περιουσίας Λ. Λαυρεντιάδη
Τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 29 ακόμη προσώπων, πρώην μελών του ΔΣ αλλά και μετόχων της τράπεζας μέχρι του ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ, διέταξε με απόφασή του το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στο δικαστήριο προσέφυγαν οι εταιρίες CFS Χρηματιστηριακή και Toxotis Επιχειρηματικές Συμμετοχές, οι οποίες, όπως αναφέρουν στην αίτησή τους, είναι μέτοχοι της Proton Τράπεζα Α.Ε. που ανέστειλε τη λειτουργία της στις 9/10/2011.

Όπως επισημαίνουν, αιτία για την αναστολή της λειτουργίας ήταν οι παράνομες πράξεις των μελών του ΔΣ.

Όπως σημειώνουν στην αίτηση οι προσφεύγουσες εταιρίες, οι ενέργειες του κ. Λαυρεντιάδη και των 29 ακόμη προσώπων είχαν ως αποτέλεσμα την εκμηδένιση της επένδυσης που είχαν πραγματοποιήσει με την αγορά μετοχών της τράπεζας.

Τα ονόματα των ατόμων για τα οποία έχει διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας είναι: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης του Βασιλείου, Αντώνης Αθανάσογλου του Ιορδάνη, Αθανάσιος Παπασπήλιος του Ιωάννη, Δημήτριος Σαραμάντης του Γεωργίου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου του Δημητρίου, Τρύφων Κολλιτζάς του Ευαγγέλου, Γραμματική Αρβανίτη του Κωνσταντίνου, Πέτρος Κυριακίδης του Γεωργίου, Παντελεήμων Ντεβεντζής, Ιωάννης Μπαιλάν του Γρηγορίου, Σοφοκλής Ρόβης του Ανδρέα, Κωνσταντίνος Μπαλλής του Ανδρέα, Αντώνης Ρογκόπουλος του Θεοδώρου, Ιωάννα Τόρη του Ιωάννη, Νικόλαος Κορμπής του Ανάργυρου.

Είναι ακόμη οι: Ηλίας Μακρής του Λάμπρου, Κωνσταντίνος Μούτσος του Ανδρόνικου, Γεώργιος Γεωργάρας του Παναγιώτη, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου του Ιωάννη, Αννα Παριανού του Παναγιώτη, Νικόλαος Λινάρδος του Γερασίμου, Βασίλειος Γραβάνης του Σωκράτη, Στυλιανός Κυμπαρίδης του Κωνσταντίνου, Απόστολος Μελισσίδης του Αθανασίου, Αγγελική Παναγιωτίδου του Συμεών , Δημήτριος Βασιλόπουλος του Ευαγγέλου, Ανδρέας Μίζος του Στεργίου, Αρμόδιος Βωβός του Χαραλάμπους, Αικατερίνη Παπαδοπούλου του Κωνσταντίνου και Διονύσης Μπιθάρης του Κωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v