Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια fast track στις τουριστικές επενδύσεις

Τρείς επενδύσεις της Dolphin Capital Investors (σε Τζιά, Σκορπονέρια και Λασίθι), περιλαμβάνονται στις πρώτες οκτώ που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης του ΕΟΤ.

Προσπάθεια fast track στις τουριστικές επενδύσεις
Τρείς επενδύσεις της Dolphin Capital Investors (σε Τζιά, Σκορπονέρια και Λασίθι), μία της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, μία στη Μήλο, μία στην Ιο, καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο "Atalanti Hills" της εταιρείας Λοκρός στο Χλωμό Όρος (Φθιώτιδα) περιλαμβάνονται στις πρώτες οκτώ που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης του ΕΟΤ.

Στην ίδια υπηρεσία βρίσκονται και αιτήματα για επέκταση επενδυτικών σχεδίων όπως του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία καθώς και ξενοδοχειακού ομίλου στη Θάσο.

Χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσαν πως με κοινή υπουργική απόφαση εγκρίνεται η επένδυση της Dolphin Capital Investors (DCI) στη Τζιά.

Η επενδυτική εταιρεία, που διοικείται από τους Μίλτο Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη, προωθεί την κατασκευή συγκροτήματος με ξενοδοχείο 350 κλινών, παραθεριστικές κατοικίες και κέντρο θαλασσοθεραπείας σε έκταση 650 στρεμμάτων.

Το συγκρότημα θα είναι το δεύτερο της DCI σε συνεργασία με τη διεθνή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Aman Resorts. Το πρώτο εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο στο Πόρτο Χέλι.

Στα Σκορπονέρια η DCI (μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι, με 20%, η αμερικανική Third Point LLC που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΟΠΑΠ) θα συνεργαστεί με των ινδικών συμφερόντων όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων Oberoi. Προωθεί την κατασκευή παραθεριστικού συγκροτήματος σε έκταση περίπου 1.700 στρεμμάτων.

Η τρίτη προς έγκριση επένδυση της DCI είναι το Plaka Bay Resort στο Λασίθι σε ακίνητο 4.500 στρεμμάτων με 7 χιλιόμετρα παραλίας. Προωθείται η κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος 2.500 κλινών.

Η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου έχει καταθέσει αίτηση για αδειδότηση συγκροτήματος με ξενοδοχείο, κατοικίες, αλλά κα γήπεδο γκολφ στην Αχαία.

Λίγο πριν την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται επένδυση για τουριστικό συγκρότημα στη Μήλο της αλυσίδας διεθνούς αλυσίδας Six Senses.

Στη Θάσο πρωθείται η κατασκευή ξενοδοχείου από την (και) βουλγαρικών συμφερόντων REALA Α.Ε.

Αιτήσεις για αλλαγή - επέκταση επενδυτικών σχεδίων έχουν καταθέσει το συγκρότημα Porto Navarino, η Club Med στην Κω, αλλά και το Πόρτο Καρράς της οικογένειας Στέγγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v