Ανέστειλε τη λειτουργία 10 υπεραγορών η Ορφανίδης

Δραματικό SOS προς τους πιστωτές στέλνει για στήριξή της η εταιρεία Ορφανίδης, που ανέστειλε σήμερα τη λειτουργία δέκα υπεραγορών λόγω έλλειψης προϊόντων.

Ανέστειλε τη λειτουργία 10 υπεραγορών η Ορφανίδης
Δραματικό SOS προς τους πιστωτές στέλνει για στήριξή της η εταιρεία Ορφανίδης, που ανέστειλε σήμερα τη λειτουργία δέκα υπεραγορών λόγω έλλειψης προϊόντων.

Μιλώντας στη StockWatch, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνει ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για στήριξή της τη φέρνει ένα μόλις βήμα πριν από την πλήρη αναστολή της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, σήμερα ανέστειλαν τη λειτουργία τους 10 υπεραγορές λόγω ανεπάρκειας προϊόντων, ενώ σε λειτουργία βρίσκονται 11.

Οι υπεραγορές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους είναι η πρώην Philips στην Πάφο, η υπεραγορά στο Ζακάκι, Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, Ορμήδεια, Κλείτος και Οθέλλος στη Λάρνακα, και οι υπεραγορές στην Ανθούπολη, Γέρι, Παλιομέτοχο και Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.

«Η αναστολή της λειτουργίας των υπεραγορών έγινε καθώς δεν υπάρχουν προϊόντα να πωληθούν και είναι άσκοπη η λειτουργία τους», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

«Η εταιρεία είναι ένα βήμα πριν από το τελικό κλείσιμο και περιμένουμε απεγνωσμένα από τις τράπεζες να λάβουν τις αποφάσεις τους εάν θα διοριστεί ή όχι διαχειριστής και εάν θα τη στηρίξουν», τόνισε.

Το απόγευμα το θέμα της στήριξης στην εταιρεία Ορφανίδης θα τεθεί επί τάπητος στα ανώτερα δώματα των τραπεζών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 13 Δεκεμβρίου ότι προχωρεί στον διορισμό του διαχειριστή Ανδρέα Ανδρονίκου με στόχο την αναστροφή της πορείας της και την επιβίωσή της. Ο διορισμός πρέπει να επικυρωθεί από τις τράπεζες, στις οποίες η μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών χρωστά πάνω από 150 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρεία Ορφανίδης έχει επίσης χρέη €85 εκατ. σε εμπορικούς και άλλους πιστωτές, που θα μείνουν εκτεθειμένοι με ζημίες εκατομμυρίων σε περίπτωση χρεοκοπίας της.

Πέρσι είχε τζίρο κοντά στα €200 εκατ. που μειώθηκε δραματικά φέτος λόγω του ανταγωνισμού και των προβλημάτων που έχει με τους προμηθευτές.

Εδώ και κάποιες βδομάδες παρουσιάζονται ελλείψεις βασικών προϊόντων από τις υπεραγορές, διογκώνοντας το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Στο επιχειρηματικό πλάνο που ετοίμασε τον Οκτώβριο η εταιρεία ευελπιστεί να μειώσει τις ζημίες από €11 εκατ. που ανέμενε σε €2 εκατ.

Κατά τη σύσκεψη των τραπεζών την Παρασκευή δεν λήφθηκε απόφαση για το θέμα της επικύρωσης του διορισμού του παραλήπτη και της στήριξης της εταιρείας καθώς εκφράζονται σοβαροί προβληματισμοί για το κατά πόσον η ένεση ρευστότητας που ζητά η τράπεζα είναι αρκετή για να αναστρέψει την κατάσταση.

Προτάσσοντας το επιχείρημα ότι είναι too big to fail η εταιρεία ελπίζει να λάβει τη στήριξη των τραπεζών μέχρι να είναι σε θέση να πωλήσει στοιχεία ενεργητικού (ακίνητα), τις εμπορικές της δραστηριότητες ή και τα δύο.

Η εταιρεία έχει στη διάθεσή της ακίνητα €340 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v