Ευρεία διυπουργική σύσκεψη την Πέμπτη στο Μαξίμου

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή υπουργών και γενικών γραμματέων των υπουργείων.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη την Πέμπτη στο Μαξίμου
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή υπουργών και γενικών γραμματέων των υπουργείων, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το πρόγραμμα των δράσεων και των προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η σύσκεψη γίνεται εν όψει του Eurogroup, του Ιανουαρίου αλλά και της συνόδου του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την Πέμπτη, επίσης, θα γίνει επίσης, σύσκεψη των γενικών γραμματέων των υπουργείων υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο, προκειμένου να συζητηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η ρύθμιση για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται και η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η τρίτη και σημαντικότερη προτεραιότητα είναι η τόνωση της ρευστότητας στην αγορά με τη διάθεση 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v