Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή

«Δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όλες οι θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από εμάς»,  δήλωσε ο Α. Τσίπρας στην Guardian.

Τσίπρας: Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή
«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όλες οι θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από εμάς».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Μπορεί να χάσαμε οριακά τη μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο». «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μακριά γραμμή ζωής». Επίσης παρέθεσε σειρά μέτρων που υιοθέτησαν οι «δογματικοί νεοφιλελεύθεροι» τα οποία απέτυχαν παταγωδώς.

«Το πολιτικό περιβάλλον ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της κρίσης όπως και ο δημόσιος τομέας που δημιουργήθηκε για να αποφέρει περισσότερες ψήφους… Το πρόβλημα με τον δημόσιο τομέα δεν είναι αυτό της ποσότητας, αλλά της ποιότητας. Από πλευράς μεγέθους βρισκόμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Κατά τον Α. Τσίπρα «η Ελλάδα είναι μοναδική. Το χρέος, ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση, συνέχισε να αυξάνεται» κι αυτό γιατί τα μέτρα είναι... αυτοηττούμενα. «Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v