Στίγκλιτς: Καμία ελπίδα ανάκαμψης σε Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη διεθνή οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη υποστηρίζει ο οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς. Τονίζει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης σε Ελλάδα και Ισπανία και πως το φάρμακο είναι λάθος.

Στίγκλιτς: Καμία ελπίδα ανάκαμψης σε Ελλάδα
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη, προειδοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Για το 2013, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία βρίσκονται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη» γράφει και συμπληρώνει: «Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, βρίσκεται στην Ευρώπη».

«Η Ισπανία και η Ελλάδα βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική ύφεση χωρίς ελπίδες ανάκαμψης. Το δημοσιονομικό συμβόλαιο της ευρωζώνης δεν είναι λύση και η αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, προσωρινά καταπραϋντικό», αναφέρει.

Ο Τζ. Στίγκλιτς υποστηρίζει ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιβάλει νέους όρους για την παροχή βοήθεια στα κράτη-μέλη. «Σε αντίθετη περίπτωση, το φάρμακο θα οδηγήσει σε επιδείνωση της υγείας του ασθενούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v