Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάγκαλος: Εχουν ευθύνες όσοι χειρίστηκαν τη λίστα

Την πεποίθηση ότι πολιτικές ευθύνες φέρουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Εκτιμά ότι θα υπάρξει δίκη για τον Παπακωνσταντίνου.

Πάγκαλος: Εχουν ευθύνες όσοι χειρίστηκαν τη λίστα
Την πεποίθησή του ότι πολιτικές ευθύνες φέρουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα, υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου «και θα πάμε σε δίκη». Ωστόσο, στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί θέμα διαχείρισης της λίστας και από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως είπε, υπάρχει πολύ σοβαρή πολιτική ευθύνη για όσους δεν έδειξαν την εποχή εκείνη την απαιτούμενη πολιτική επαγρύπνηση και ευαισθησία για την έγκαιρη αξιοποίησή της. «Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν την ιστορία και καθυστέρησαν τη διαδικασία έχουν σοβαρότατες ευθύνες τις οποίες πρέπει πρώτα να αποδώσει ο πολιτικός τους χώρος κι έπειτα το εκλογικό σώμα», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα απευθυνόταν πρώτα στον πρωθυπουργό και έπειτα στον πρόεδρο της Βουλής και κατόπιν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφερόμενος σε τυχόν ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είχε γνώση του θέματος, επισημαίνει πως «αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του».

Ο Θ. Πάγκαλος συμπλήρωσε πως όποιος υπουργός λάμβανε τη λίστα έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τις κατεστημένες εξουσίες -τη Βουλή και τον Άρειο Πάγο- κι έπειτα να αρχίσει με ραγδαία μορφή η έρευνα, ξεκινώντας από τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα των καταθετών.

Συγκεκριμένα για τον κ. Παπακωνσταντίνου, εκτίμησε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

«Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι' αυτά θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε», δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v