Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν υπάρχουν ευθύνες για την πτώση του Σινούκ

Αποζημίωση 580.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στην συζυγό και τον γιο του Παναγιώτη Παπαναστασίου, κυβερνήτη του μοιραίου Σινούκ που τον Σεπτέμβριο του 2004 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας.

Δεν υπάρχουν ευθύνες για την πτώση του Σινούκ
Αποζημίωση 580.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στην συζυγό και τον γιο του Παναγιώτη Παπαναστασίου, κυβερνήτη του μοιραίου Σινούκ που τον Σεπτέμβριο του 2004 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, 11 συνοδοί του και το 6μελές πλήρωμα του ελικοπτέρου .

Το ελικόπτερο, ξεκίνησε από την Αθήνα και μετέφερε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του στο Άγιος Όρος για προσκύνημα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής πραγματογνωμόνων δεν υπάρχουν ευθύνες για την πτώση του Σινουκ. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο πόρισμα ότι δεν προέκυψε ότι υφίσταται συγκεκριμένη παράνομη πράξη ή παράλειψη σχετικά με την επιθεώρηση και συντήρηση του επίμαχου ελικοπτέρου, ούτε ότι τα μέλη του πληρώματος και οι ενέργειες τους συντελέσαν στην πτώση του.

Ως πιθανή αιτία της πτώσης, εκτιμάται η απώλεια πίεσης στο δεύτερο υδραυλικό σύστημα ελέγχου πτήσεως, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που είχαν ως αποτέλεσμα το ελικόπτερο να περιέλθει σε ασυνήθη κατάσταση πτήσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v