Κατάληψη σε αμαξοστάσιο του Μετρό

Με μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται αυτή την ώρα τα δρομολόγια του Μετρό καθώς εργαζόμενοι στο μέσο πραγματοποιούν κατάληψη στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Κατάληψη σε αμαξοστάσιο του Μετρό
Με μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται αυτή την ώρα τα δρομολόγια του Μετρό καθώς εργαζόμενοι στο μέσο πραγματοποιούν κατάληψη στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, κίνηση που επιφέρει σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα με στόχο να αποτρέψουν της ένταξή τους στο ενιαίο βαθμολόγιο – μισθολόγιο του Δημοσίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ που υπέγραψαν τον Απρίλιο του 2012 όλα τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ σημειώνουν ότι έχουν ήδη υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους που ξεπερνούν το 35% ενώ την ίδια ώρα έχουν «υπερβάλει εαυτόν» για την κάλυψη των κενών από μετατάξεις, απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας κατά 48,6% από το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v