"Όχι σε διεύρυνση επιδόματος θέρμανσης"

Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο Βήμα FM.

Όχι σε διεύρυνση επιδόματος θέρμανσης
Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο Βήμα FM.

Πρόσθεσε δε πως το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν. "Από αυτό που είχαμε προϋπολογίσει για πέρσι, δεν έγινε χρήση ούτε του 10%", σημείωσε.

Σε σχέση με τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, τόνισε ότι είμαστε πολύ κοντά στο στόχο με την υστέρηση να μειώνεται σε λιγότερα από 150 εκατ. ευρώ.

Δύσκολο και το 2013

Επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. «Άλλον έναν χρόνο υπομονή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας: "Έχουμε όμως ξεκινήσει σωστά, έχουμε θέσει μείζονες στόχους, τους οποίους φαίνεται να τους πετυχαίνουμε. Δεν πρέπει να χαλαρώσει τώρα το πρόγραμμα, θα «ξηλωθεί το πουλόβερ» μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει μια κουβέντα για γενικότερη χαλάρωση. Όπως καταλαβαίνετε, εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα χαθεί η όποια αξιοπιστία χτίστηκε με πάρα πολύ κόπο και ιδρώτα τους τελευταίους μήνες. Πρέπει να κάνουμε υπομονή ακόμη ένα χρόνο. Θα είναι δύσκολη χρονιά το 2013. Δεν βλέπω, όμως, άλλη λύση. Τα 2/3 της διαδρομής έχουν ήδη καλυφθεί. Με τα μέτρα που έχουμε πάρει για το 2013 και το 2014 καλύπτεται και το άλλο 1/3".


Το νέο φορολογικό

Με το φορολογικό νομοσχέδιο, που φέρνει 2 δισ. έσοδα, όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ, με δύο και τρία παιδιά, κερδίζουν. Το 90% του κόσμου κάνει δήλωση εισοδήματος κάτω των 25.000 ευρώ, σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου», εώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v