Χατζηδάκης: Από 14/1 οι προτάσεις στο ICT4Growth

Από τις 14 Ιανουαρίου θα είναι δυνατόν να υποβάλλονται οι προτάσεις για χρηματοδότηση από το ICT4Growth, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη 18η Φεβρουαρίου, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της σχετικής δράσης.

Χατζηδάκης: Από 14/1 οι προτάσεις στο ICT4Growth
Από τις 14 Ιανουαρίου θα είναι δυνατόν να υποβάλλονται οι σχετικές προτάσεις για χρηματοδότηση από το ICT4Growth, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη 18η Φεβρουαρίου 2012, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της σχετικής δράσης.

«To ICT4Growth αποτελεί μία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ευρύτερης προσπάθειας μας για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε για γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική, εξωστρεφής, φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Εντάσσεται στην προσπάθεια για να αναχαιτίσουμε την ύφεση και να δούμε στο τέλος αυτής της χρονιάς τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οπως προσέθεσε, «οι στόχοι που έχουμε θέσει για την οικονομία, συνδέονται με τις γενικές αρχές της δράσης. Συγκεκριμένα, με το ICT4Growth:

• Δίνουμε έμφαση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στα πρώτα στάδιά της, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

• Θέτουμε τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων.

• Ενισχύουμε την ψηφιακή επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

• Ενθαρρύνουμε την εξωστρέφεια, την υλοποίηση των καινοτόμων ιδεών και τη δυνατότητα της εμπορικής τους αξιοποίησης.

• Δημιουργούμε τη βάση για καινούριες θέσεις εργασίας, για το νέο, υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι για Προκειμένου να εξυπηρετηθούν αυτές οι γενικές αρχές, το ICT4Growth διαθέτει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

α) Ενισχύει τον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, έναν τομέα αιχμής στη νέα περίοδο για την εθνική οικονομία, με 120 εκ ευρώ στο πλαίσιο της "Ψηφιακής Σύγκλισης".

β) Για πρώτη φορά επιδοτούνται business plans αμιγώς για επενδύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Η δράση αποτελεί ουσιαστικά ένα μίνι- επενδυτικό νόμο με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

γ) Επίσης, τα κριτήρια που θα εφαρμοσθούν για την επιλογή των σχεδίων προς ενίσχυση, δίνουν έμφαση σε αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα: στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Έτσι, λοιπόν, αξιοσημείωτη καινοτομία της νέας αυτής δράσης είναι πως το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης, θα συνδέεται με συγκεκριμένους στόχους, όπως το πόσο θα συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και το πόση θα είναι η εξαγωγική δραστηριότητα που θα αναπτύξει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v