Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΥ: Κλείνουν 11.000 κλίνες και 660 τμήματα

Σε περικοπές 11.000 νοσηλευτικών κλινών και 660 τμημάτων και κλινικών του ΕΣΥ, οδηγούν τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων, όπως ανέφερε ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΕΣΥ: Κλείνουν 11.000 κλίνες και 660 τμήματα
Σε περικοπές 11.000 νοσηλευτικών κλινών και 660 τμημάτων και κλινικών του ΕΣΥ, οδηγούν τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων, όπως ανέφερε ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το iatronet.gr, η ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι είναι πλέον εμφανές πως η κυβερνητική σπουδή να υλοποιηθούν οι εντολές της τρόικας για δραστικές περικοπές στην υγεία οδηγεί σε εξαμβλωματικά οργανογράμματα νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υποσχέθηκε εξορθολογισμό στην τελική διαμόρφωση των νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ με βάση τις συνολικές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού.

Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ με προτεραιότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τη λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και την εύρυθμη λειτουργία των υποστελεχωμένων Τμημάτων και Κέντρων Υγείας.

Θεωρεί ότι η περικοπή του εγγεγραμμένου στον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίου εφημεριών κατά 45 εκατομμύρια ευρώ είναι εξοργιστική και θα επιδεινώσει το πρόβλημα της επισφαλούς εφημέρευσης.

Η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ δήλωσε πως προτίθεται να επεξεργαστεί πρότυπο ασφαλούς εφημέρευσης, το οποίο όμως θα απαιτήσει αύξηση της διαθέσιμης πίστωσης.

Απεργίες

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική - πανιατρική απεργία της 17ης Ιανουαρίου, ενώ διοργανώνει στις 31 Ιανουαρίου απεργιακή κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τα εξής αιτήματα:

-Άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές.

-Επικαιροποίηση των οργανισμών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας και Εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και αποκατάστασης υγείας.

-Στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας.

-Ασφαλή προγράμματα εφημεριών πλήρως χρηματοδοτημένα.

-Εξασφάλιση υγειονομικού υλικού.

-Αξιοπρεπείς αμοιβές γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v