ΔΕΠΑ: Πέντε οι υποψήφιοι αγοραστές

Συνεχίζουν οι πέντε υποψήφιοι για τη ΔΕΠΑ στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπως αποφάσισε το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ στη σημερινή του συνεδρίαση.

  • Του Μ. Καϊταντζίδη
ΔΕΠΑ: Πέντε οι υποψήφιοι αγοραστές
Όλες οι εταιρείες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ενέκρινε το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ να περιληφθούν στη short list, κατά τη συνεδρίαση της 16 Ιανουαρίου.

Ωστόσο η έγκριση των τευχών του process letter, μετατέθηκε για τη συνεδρίαση του δ.σ. στις 24 Ιανουαρίου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των προσεχών ημερών θα «ανοίξουν» και τα data room των δύο εταιρειών, στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι επενδυτές για τους απαραίτητους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους.

Έτσι και με δεδομένο ότι ο χρόνος κατάθεσης των προσφορών θα είναι μάλλον 2,5 μήνες μετά την αποστολή του process letter στους υποψήφιους και αν ζητηθεί παράταση 15 ημερών που δεν είναι απίθανη, η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών θα πρέπει να αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

"Και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ, προχωρούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι πέντε φορείς που υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές και προχωρούν στην τελική φάση, είναι οι εξής:
- Gazprom για την ΔΕΠΑ
- Μ&Μ GasCo για την ΔΕΠΑ
- Negusneft (Sintez Group) για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ
- PPF & ΓΕΚ Τέρνα για την ΔΕΣΦΑ
- Socar για την ΔΕΣΦΑ

Η συζήτηση για την έγκριση των τευχών του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v