Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Ευρωπαίων Business Angels

Παρούσα στο «Χειμερινό Πανεπιστήμιο» που διοργανώνει το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων» στις 17 & 18 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη είναι η ελληνική εταιρεία StartTech Ventures.

Συνάντηση Ευρωπαίων Business Angels
Παρούσα στο «Χειμερινό Πανεπιστήμιο» που διοργανώνει το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων» (11thEBAN Winter University) στις 17 & 18 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη είναι η ελληνική εταιρεία StartTech Ventures, η οποία ασχολείται με την «εκκόλαψη» και τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και με την δημιουργία πρoσβάσεων σε κεφάλαια υψηλού ρίσκου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η agenda του 11ου Χειμερινού Πανεπιστημίου του ΕΒΑΝ (The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds, and other early stage market players – www.eban.org) έχει ως βασικό θέμα τα «Exits» (εξαγορές).

Πρόκειται για ένα πραγματικά φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή για τις νέες επιχειρήσεις, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κορυφαίοι επενδυτές, ειδικευμένοι Business Angels (Eπιχειρηματικοί Άγγελοι), Venture Capital Funds πρώιμου σταδίου καλούνται να τοποθετηθούν, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα case studies με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, το 11ο EBAN Winter University φιλοξενεί και panels συζητήσεων αφιερωμένα στις διάφορες μορφές των επενδυτικών μοντέλων και στις δραστηριότητες των Δικτύων Επιχειρηματικών Αγγέλων (Business Angels Networks).

Oυσιαστικά, η συνάντηση αυτή με τουλάχιστον 150 συμμετέχοντες αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα να έρθει σε επαφή με Business Angels που επενδύουν σε επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της StartTech Ventures.

Τεράστια ευκαιρία και για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο

Θυμίζουμε πως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EBAN είναι εδώ και λίγο και καιρό ο Δημήτρης Τσίγκος, CEOκαι ιδρυτής της StartTech Ventures.

Η παρουσία του Δημήτρη Τσίγκου στη διοίκηση του EBAN αναμένεται να στρέψει τα βλέμματα των Ευρωπαίων επενδυτών στην Ελλάδα σε μια εποχή που τόσο οι νεοφυείς όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν τους κατάλληλους τρόπους για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και ρευστότητα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το ΕΒΑΝ αποτελεί επίσημο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών στα ζητήματα χρηματοδοτήσεων υψηλού ρίσκου, θα επιτρέψει στους Έλληνες δημιουργούς και επενδυτές να προωθήσουν τις θέσεις τους στα αντίστοιχα κέντρα χάραξης στρατηγικής.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του EBAN, Paulo Andrez, τόνισε πως: «Η κοινότητα των Αngel επενδυτών στην Ελλάδα παρουσιάζει σπουδαία δυναμική για ανάπτυξη τα επόμενα 5 χρόνια. Πιστεύω ότι αυτού του είδους η επενδυτική δραστηριότητα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της χώρας». 

Σημειώνεται ότι η StartTech Ventures αναπτύχθηκε ως ο επενδυτικός και «εκκολαπτικός» βραχίονας του Materializing Innovation Group και της εταιρείας Virtual Trip. Η Virtual Trip αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη περισσότερων από 10 high-tech εταιρειών που σήμερα αποτελούν το Group, επενδύοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας έτσι ένα επόμενης γενιάς «Επιχειρηματικό Οικοσύστημα».

Αυτό προσφέρει στα συμμετέχοντα startups την επιχειρησιακή αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας με ταυτόχρονη διασφάλιση της ευελιξίας και του ισχυρού επιχειρηματικού κινήτρου.

Το EBAN (www.eban.org - The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds, and other early stage market players) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα χρηματοδοτήσεων αρχικού σταδίου, τόσο ιδιωτών όσο και θεσμικών επενδυτών.

Εκπροσωπεί Επενδυτές, «Επιχειρηματικούς Αγγέλους» (Βusiness Angels), Venture Capital Funds πρώιμου σταδίου καθώς και «Business Angel Networks», δίκτυα δηλαδή ιδιωτών επενδυτών που επενδύουν συντονισμένα ώστε να μειώνουν το ρίσκο και να αυξάνουν την απόδοση των επενδύσεών τους.

Παράλληλα, το ΕΒΑΝ πιστοποιεί τέτοια δίκτυα ιδιωτών επενδυτών ως προς τις διαδικασίες τους, ενώ οργανώνει και workshops για μεταφορά τεχνογνωσίας τόσο προς επενδυτές όσο και προς επιχειρηματίες. Σχηματίστηκε το 1999 σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτή τη στιγμή διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο σε όλες τις κλίμακες επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v