Εconomist: O Τσίπρας στο Βερολίνο

Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ο Aλέξης Τσίπρας, φαίνεται να έχει χαμηλώσει κάπως τους τόνους στην κριτική που ασκεί στους δανειστές της Ελλάδας, γράφει ο Economist.

Εconomist: O Τσίπρας στο Βερολίνο
Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ο Aλέξης Τσίπρας, φαίνεται να έχει χαμηλώσει κάπως τους τόνους στην κριτική που ασκεί στους δανειστές της Ελλάδας, γράφει ο Economist σε άρθρο του με τίτλο "O κ. Tσίπρας στο Βερολίνο".

Το βρετανικό περιοδικό, υποστηρίζει ότι ο 38χρονος "ακροαριστερός" πολιτικός ηγέτης, φιλοδοξεί να καθιερωθεί το 2013 ως ένας "mainstream" Ευρωπαίος πολιτικός και προσθέτει ότι θα πρέπει να πείσει πρώτα την ακραία πτέρυγα του κόμματος.

Στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, "παρουσίασε ευγενικά μια λίστα με αιτήματα", επισημαίνει για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ο Economist, σημειώνοντας τη δήλωση βοηθού του κ. Τσίπρα ότι "σπάσαμε τον πάγο".

Εν τω μεταξύ, το έγκριτο οικονομικό περιοδικό αναφέρει πως για πρώτη φορά από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και ότι η ανατροπή αυτή αποδίδεται από τους αναλυτές στην λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει στην καταστροφή. Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα για την Ελλάδα, η δημοτικότητα του θα υποχωρήσει" είναι η δήλωση αναλυτή που παραθέτει το βρετανικό περιοδικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v