Βάιντμαν: Κίνδυνος ανταγωνιστικών υποτιμήσεων

Η πίεση στις κεντρικές τράπεζες να ακολουθήσουν πιο επιθετική νομισματική πολιτική, ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα γύρο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων, δήλωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Βάιντμαν: Κίνδυνος ανταγωνιστικών υποτιμήσεων
Η υπερφόρτωση των κεντρικών τραπεζών με περισσότερα καθήκοντα και η πίεση να ακολουθήσουν πιο επιθετική νομισματική πολιτική, ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα γύρο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων, δήλωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βάιντμαν υποστήριξε ότι η πίεση της νέας κυβέρνησης της Ιαπωνίας στην κεντρική τράπεζα της χώρας, θέτει σε κίνδυνο την ανεξάρτητη λειτουργία του θεσμού, όπως και στην Ουγγαρία.

"Μπορούμε ήδη να παρατηρήσουμε ανησυχητικές παραβιάσεις, για παράδειγμα στην Ιαπωνία και την Ουγγαρία, όπου η νέα κυβέρνηση παρεμβαίνει μαζικά στη λειτουργία της κεντρικής τράπεζας, ασκώντας πίεση για πιο επιθετική νομισματική πολιτική και απειλώντας να βάλει τέλος στην αυτονομία της κεντρικής τράπεζας" ανέφερε ο κ. Βάιντμαν.

"Μια επιπρόσθετη συνέπεια, εκούσια ή ακούσια, θα μπορούσε να είναι η αυξανόμενη πολιτικοποίηση των ισοτιμιών" πρόσθεσε ο κ. Βάιντμαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Deutsche Boerse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v