Βωβός: Συζητήθηκε η αίτηση για άρθρο 99

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Μπ. Βωβός για προσωρινή διαταγή προστασίας από τους προμηθευτές, ενώ η απόφαση για υπαγωγή στο άρθρο 99 αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Βωβός: Συζητήθηκε η αίτηση για άρθρο 99
Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Μπ. Βωβός για προσωρινή διαταγή προστασίας από τους προμηθευτές, ενώ η απόφαση στο αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99, που επίσης συζητήθηκε σήμερα, αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.   
 
Η διοίκηση της εταιρίας υποστήριξε ότι έχει βρει στρατηγικό επενδυτή για το υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό. Τόνισε επίσης πως η συμφωνία γίνεται με τη συναίνεση των τραπεζών.

Στελέχη της αγοράς τονίζουν, ωστόσο, πως η διάσωση της Μπ. Βωβός δεν μπορεί να γίνει χωρίς γενναίο «κούρεμα» των χρεών. Κάτι τέτοιο, όμως, βρίσκει αντίθετες τις τράπεζες.

Οι διοικήσεις των τραπεζών τηρούν αποστάσεις με το επιχείρημα πως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της Μπ. Βωβός έχουν προσφύγει στα δικαστήρια υποστηρίζοντας πως παραμένουν απλήρωτοι για 28 μήνες, ενώ τη δικαστική οδό έχουν ακολουθήσει κι αρκετοί από τους πιστωτές.

Η ανακοίνωση της Βωβός

Η Διοίκηση της εταιρίας «ΜΠΑΜΠΗΣ Βωβός - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι συζητήθηκε σήμερα η αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4072/2012. Η απόφαση για το άνοιγμα της διαδικασίας αναμένεται εντός των προσεχών μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v