Προθεσμία λίγων ωρών στους απεργούς του Μετρό

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η κυβέρνηση, η οποία διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου έστειλε τελεσίγραφο στους απεργούς

Προθεσμία λίγων ωρών στους απεργούς του Μετρό
Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η κυβέρνηση, η οποία διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου έστειλε τελεσίγραφο στους απεργούς να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν οι συνέπειες του νόμου, μεταξύ αυτών και η απόλυση.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε χαρακτηριστικά:
«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες».

Να θυμίσουμε ότι ακινητοποιημένο για 7η μέρα είναι το μετρό, ενώ αυτήν την ώρα ξεκίνησε η στάση εργασίας στον ηλεκτρικό και στο τραμ. Για αύριο υπάρχει προγραμματισμένη κινητοποίηση από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία.
 
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επίταξης οι εργαζόμενοι δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης». «Θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό, Μάνθος Τσακός, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και χθες την απεργία. «Όταν η εταιρεία καταφεύγει στα δικαστήρια στις 10.30, στις 11.30 σου γίνεται επίδοση και στις 2.30 δικάζεσαι. Προλαβαίνεις να πας να πεις τι διεκδικείς; Εκ των πραγμάτων βγαίνει παράνομη», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v