Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυνήγι επενδύσεων στο Κατάρ

Ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης στέρεων οικονομικών σχέσεων Ελλάδας -Κατάρ θεωρείται η ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου των δύο χωρών. Πολυμελής επιχειρηματική αποστολή θα συνοδεύει τον Σαμαρά.

Κυνήγι επενδύσεων στο Κατάρ
Πολυμελής επιχειρηματική αποστολή θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά στο ταξίδι του στο Κατάρ εντός της εβδομάδας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.  

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Ντόχα θα αναλάβει να ανανεώσει το ενδιαφέρον του Κατάρ, τόσο ως προς την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα -περιλαμβανομένης και της συμμετοχής στις αποκρατικοποιήσεις - όσο και ως προς τον σχεδιασμό κοινών «πρότζεκτς», η δε παρουσία του πρωθυπουργού υποδηλώνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων.

Στη Ντόχα θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, 25 - 30 επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ), ο Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚΤΕΡΝΑ), ο Δ. Καλλιτσάντσης της Άκτωρ και κορυφαίοι τραπεζίτες. 

Ακόμη, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Θανάσης Λαβίδας, εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ, ο Πέτρος Χριστοδούλου, ο Κωσταντίνος Μίχαλος (ΕΒΕΑ), ο Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ) και ο Κυριάκος Λινάκης (ΕΑΒ).

Είναι ένα ταξίδι «σκόπιμο και χρήσιμο» επισημαίνουν επιχειρηματικές πηγές με γνώση του βάθους των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού στην Ντόχα, την Τετάρτη ο ΣΕΒ θα συνυπογράψει με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ, την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου των δυο χωρών.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v