Εισαγγελική παρέμβαση για ασθενοφόρα ΕΚΑΒ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η κατάσταση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Νομού Αττικής είναι πολύ άσχημη.

Εισαγγελική παρέμβαση για ασθενοφόρα ΕΚΑΒ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η κατάσταση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Νομού Αττικής είναι πολύ άσχημη με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των μεταφερομένων με αυτά προσώπων, καθώς και των πληρωμάτων τους.

Η προισταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φακου έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα .

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αναμένεται να διερευνηθεί η ύπαρξη τεχνικών βλαβών στα οχήματα αυτά, η αποκατάστασή τους κ.λπ.

Συμφωνα με τις καταγγελίες ένα στα τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον νομό Αττικής παραμένει ακινητοποιημένο λόγω βλάβης , ενώ λόγω της παλαιότητας των οχημάτων οι βλάβες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Επιπλέον καταγγέλεται και μεγάλη έλλειψη σε διασώστες που όπως εκτιμάται, έχουν ως αποτέλεσμα να αντιστοιχεί στο Λεκανοπέδιο ένα ασθενοφόρο ΕΚΑΒ προς 75.000 κατοίκους, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι ένα ασθενοφόρο προς 25.000 κατοίκους. Στην Αττική ''βγαίνουν'' κατά την πρωινή και την απογευματινή βάρδια 65-70 ασθενοφόρα και κατά τη νυχτερινή 25-30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v