Συγχωροχάρτι για σκάνδαλο Άκη ζητά ο Ν. Ζήγρας

Την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ζητά ο προφυλακισμένος ξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.

Συγχωροχάρτι για σκάνδαλο Άκη ζητά ο Ν. Ζήγρας
Την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ζητά ο προφυλακισμένος ξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.

Επικαλούμενος παραγραφή των αδικημάτων που αντιμετωπίζει, ζητά την απαλλαγή του προκειμένου να εμφανιστεί και να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Επιπλέον ζητά να αποφυλακιστεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ειδικότερα, με υπόμνημα που κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών, ο Νίκος Ζήγρας ζητά την απαλλαγή από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής τους, καθώς όπως υποστηρίζει αφενός διέκοψε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα το 2005, αφετέρου κατά το χρόνο τέλεσής του το αδίκημα τιμωρείτο σε βαθμό πλημμελήματος, και συνεπώς είναι παραγεγραμμένο.

Η κίνηση αυτή του, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα έχει ως στόχο τόσο την αποφυλάκισή του, όσο και την επίτευξη ευνοϊκής μεταχείρισης προς το πρόσωπό του ως αντάλλαγμα για όσα αποκάλυψε σε βάρος των συγκατηγορουμένων του.

"Από το σύνολο της δικογραφίας αλλά και την εισήγηση του εισαγγελέα εφετών προκύπτει ότι ένα σημαντικό μέρος του κατηγορητηρίου αποδεικνύεται από τη συνδρομή μου κατά την ανάκριση.

Ακόμα πιο σημαντική θα ήταν η εξέτασή μου ως μάρτυρα κατά τη δίκη που θα ανοίξει κατά των συγκατηγορουμένων μου, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα (σ.σ. για το πρόσωπό μου) σε αυτό το στάδιο. Με βάση την εισαγγελική πρόταση, είναι απόλυτα βέβαιο ότι στο ακροατήριο ή σε μεταγενέστερη δίκη θα γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής για τα αδικήματα που κατηγορούμαι.

Κατά συνέπεια, θα ήταν σώφρον να απαλλαγώ των κατηγοριών μου από την παρούσα φάση προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξέτασή μου ως μάρτυρα κατηγορίας στο ακροατήριο, δεδομένου ότι σε αντίθεση με την ανάκριση κατά το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας μόνο η μαρτυρική κατάθεση ή η απολογία προσώπου συγκατηγορουμένου για την ίδια πράξη δεν είναι αρκετή για την καταδίκη του κατηγορούμενου και η μαρτυρία μου είναι το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για σειρά αδικημάτων σε βάρος των συγκατηγορουμένων μου".

Ο ίδιος επικαλείται επίσης προβλήματα υγείας, τα οποία όπως υποστηρίζει δεν εκτιμήθηκαν σωστά, ενώ το ίδιο υποστηρίζει ότι συνέβη και με την... αποκαλυπτική στάση που τήρησε απέναντι στη Δικαιοσύνη. " Ποιο το νόημα που βοήθησα στην ανάκριση πέρα από το να μου επιρριφθούν 4 νέες κατηγορίες που εγώ ομολόγησα και για τις οποίες δεν κατηγορούμην πριν από την ομολογία μου;".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v